keskiviikko 7. elokuuta 2013

Pasta Carbonara

Heippa!

Joskus mainostin teillä täällä sitä, miten kivaa meillä oli, kun S ja J tuli kylään ja saatiin valmistaa heille pasta carbonaraa. :) Tämä on itse asiassa mieheni todellinen suosikkiresepti ja hän osaa tehdä tämän niiiin hyvin! Parasta pastaa! Ja täyden kympin ohje vielä. ;) Nämä ohje oli kuulemma jostain netistä löytynyt, mutta nyt en osaa sanoa mistä - minä sain tämän mieheltäni.

Pasta Carbonara

250 g tuorepastaa (esim. fettuccine)
120 g saunapalvikinkkua
2 rkl oliiviöljyä (me käytimme aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
n. 30 g sinihomejuustoa
2 munaa
2 dl vispikermaa
mustapippuria
parmesaanijuustoraastetta

1. Leikkaa kinkku noin puolen sentin suikaleiksi. Kiehauta rapeiksi öljyssä. Ota pannu pois levyltä ja paloittele sinihomejuusto kinkkujen sekaan ja anna sulaa.

2. Keitä pasta ohjeen mukaan. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kerma joukkoon. Siivilöi kypsä pasta ja sekoita heti kinkkusuikaleiden joukkoon. Sekoita kermaseos kuuman pastan joukkoon.

3. Annostele lämpimille lautasille ja tarjoa mustapippurin ja juustoraasteen kera.


Ensin kinkut suikaloidaan...

Oliiviöljyä - tai tässä tapauksessa aurinkokuivattujen tomaattien öljyä paistamiseen. :)

Tuorepasta kypsyy nopeasti!

Paista kinkkuja pannulla, kunnes niistä tulee rapeita. :)

Sinihomejuustoa mukaan oman maun mukaan!

Ota pois hellalta ja anna juuston sulaa joukkoon - nam!

Sekoita kerma ja munat.

Lisää kermaseos kinkkujen joukkoon.

Lopuksi lisää vielä pastat kasarille. :)

Todellista herkkua - mustapippuri ja parmesan kruunaa kokonaisuuden!

Piparminttuisen arviointi

*** = 10

Tämä on todella suosikkipastaani! Niin täyteläistä ja helppoa valmistaakin. Sinihomejuuston määrää voi säädellä oman tai vieraiden maun mukaan ja joka kerta saa vähän erimakuista pastaa. :) Kun meillä käy vieraita, teemme tämän ehdottomasti saunapalvikinkkuun, mutta muuten kinkkusuikaleetkin käyvät. Ne vaan eivät tietenkään ihan yhtä maukkaita ole kuin aito kinkku. :) Kokeile ihmeessä! Paljonko sinun pastaasi tulee sinihomejuustoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti