keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Kinkkupuustit

Heips! :)

Tein näitä joulun alla tarjoilupöytään, ja mielestäni ne olivat oikein maukkaita! :) Ehkä yllättävänkin aikaavieviä, mutta vaiva kyllä palkittiin ruokapöydässä!


Kinkkupuustit

50 g margariinia
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
 n. 13 dl sämpyläjauhoja
2 dl juustoraastetta

Täyte

200 g maustettua tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
4 rkl punaista pestoa
300 g kinkkusuikaleita
3 dl juustoraastetta

Voiteluun

1 muna
2 rkl vettä


1. Sulata rasva ja lisää joukkoon maito. Kuumenna kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.

2. Lisää sokeri, suola, oregano ja osa jauhoista vatkaten. Lisää alustaen loput jauhot sekä juusto. Kohota noin tunnin ajan.

3. Jaa taikina kahteen osa ja kauli molemmista  30 x 50 cm kokoiset levyt. Sekoita tuorejuustoa ja pesto ja levitä seos levyille. Ripottele päälle kinkut ja juusto. Rullaa tiiviiksi rullaksi ja leikkaa paloiksi. Nosta pellille leikkuupinta ylöspäin.

4. Kohota 10 min ja voitele. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.



Kova työ kyllä palkitaan! 


Piparminttuisen arviointi

*** = 9½

Näissä oli kova työ, mutta se kannatti! Sämpyläjauhoihin tehty taikina vaikutti peräti terveelliseltä, vaikka muuten näissä kaikkea epäterveellistä olikin. :) Tuorejuuston voi toki korvata jollain muullakin maulla, mutta mielestäni aurinkokuivatut tomaatit toimivat hyvin. Söin näitä myös pakastuksen (koska näitä tuli PALJON) jälkeen ja silloinkin maistuivat!

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä, näitä täytyy ehdottomasti kokeilla!! :)
    Mitä kinkkusuikaleita käytit?

    VastaaPoista
  2. Hei!! <3 Käytin jotain opiskelijabudjetille ystävällisiä, halvinta mitä löytyy. :P Mutta toki aina parempaa saa, jos satsaa ihan aitoon kinkkuun, eikä vain pizzasuikaleisiin! Ainakin carbonara-pastaa tehtäessä oon testannut sekä aidon palvikinkun että halvimmat pizzasuikaleet, niin erohan on aivan huima!

    VastaaPoista
  3. Oi että, nyt kuulostaa ja näyttää hyvältä! Taidan tehdä näitä ensi viikonloppuna kotiväelle! :-) Kuinka paksuiksi leikkasit nuo palat suunnilleen?

    VastaaPoista
  4. Hei Suvi ja anteeksi että vastaus on viipynyt! Toivottavasti päädyit johonkin ratkaisuun ja sait tehtyä näitä kotiväelle. :) Ehkä 2 cm paksuus on lähellä totuutta? Tosin jälkeenpäin huomasin, että näistä tosiaan tulee aika täyttäviä, ettei ainakaan kovin paksuja kannata tehdä. :)

    VastaaPoista