torstai 16. toukokuuta 2013

Kinkkutäytteiset ohukaiset

Hei sinä!

Tänään tarjolla olisi täytettyjä ohukaisia!

Olin ihan pikkutyttö, kun opin paistamaan lättyjä mummulassa. Niitä oonkin väsännyt sen jälkeen satoja, mutta en vielä koskaan täytettyjä sellaisia. Uskomatonta! Nyt kuitenkin löytyi ihan kiva ohje, yllättäen jälleen kerran Ruoka-Pirkasta. ;) <3 Sen verran ohjetta muokkasin, etten käyttänyt ohrajauhoja, vaan pelkkiä vehnäjauhoja ja tässä siis se ohje, jolla itse tämän toteutin. :)

Kinkkutäytteiset ohukaiset

Taikina

½ l kevytmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
2 rkl öljyä

Täyte

2 rs herkkusieniä (jos on sienikammoisia, niin paprikaakin voi käyttää)
1 sipuli
1 rkl öljyä
½ tl kirveliä
mustapippuria
1/4 tl suolaa
1 pkt saunapalvikinkkua viipaleina
n. 300 g juustoa

1. Valmista taikina turpoamaan. Sekoita kaikki ainekset sekaisin.


2. Täytettä varten viipaloi sienet ja silppua sipuli. Ruskista sienet ja sipuli öljyssä kevyesti ja mausta. (itse siis tosiaan käytin tässä paprikaa, kun oli vieraina sienikammoisia ;)) Siirrä erilliselle lautaselle odottamaan. Viipaloi juusto valmiiksi.


3. Kaada taikinaa paistinpannulle, paista toiselta puolelta ja käännä. Toiselle puolelle lättyä levitä täytettä: kolme viipaletta kinkkua, herkkusieniseosta ja juustoviipaleita. Taita ruskistunut lätty kaksinkerroin ja nosta lautaselle. Toimi samalla tavalla muidenkin lättyjen kanssa. :)




Piparminttuisen arvio

** = 9-

Nam nam, oikein hyvä välipala tai oikeastaan ihan pääruoka! Helppo tehdä ja näitä raaka-aineitakin usein löytyy kaapista valmiina. :) Lätyt olivat vaan melko hajoamisherkkiä täyttämisen jälkeen, joten esteettisyyden saavuttamiseksi pitäisi aika lailla vielä harjoitella. ;) Mut suosittelen, näitäkin!


1 kommentti:

  1. Taidat olla aika innokas Ruoka-Pirkan lukija, kuuluu nimittäin myös meikäläisen vakkarilukemistoon! :D Joka kuukausi haettava uusi lehti k-kaupasta.

    Tää taitaa olla jo kolmas kommentti tänne blogiin, taidan rajoittaa hieman.. :D

    VastaaPoista