torstai 30. heinäkuuta 2015

Valkosuklaa-karpalofudgetMakeaa iltaa!

Tämä kirjoitus olkoon lohdutukseksi kaikille, jotka ovat joskus yrittäneet useita kertoja jotain tiettyä leivonnaista yms. ja saaneet pettyä kerta toisensa jälkeen! Niin nimittäin minulle on käynyt makeisten valmistamisen suhteen.

Ensimmäisen kerran tein mansikkamarmeladeja. Ne olivat kyllä tajuttoman hyviä, mutta eivät pysyneet koossa! Seuraavaksi tein minttusuklaafudgeja. Sekin oli tajuttoman hyvää, mutta makeisesta kaukana - lähinnä se oli sellaista mössöä mitä sai syötyä juuri ja juuri jäätelön kanssa. Rakenneongelmia siis!

Mutta nyt se on tapahtunut! Onnistuin tekemään aivan mahdottoman hyvää fudgea itse, ja olen niin onnellinen siitä! Eli kiitos Kinuskikissa vaan kovasti tästä valkosuklaa-karpalofudgen ohjeesta, näillä me ystäväni E:n kanssa herkuteltiin eilen illalla. 

Moneen kertaan epäonnistuneena voin kertoa, että avainjuttu näihin fudgeihin on oikea lämpötila. Väitän ainakin näin! Niinpä tein nämä ihan paistomittarin kanssa ja odotin, kunnes seoksen lämpötila oikeasti kohoaa 116 asteeseen. Ja näin rakennekin onnistui viimein! Tässä ohjetta:


Valkosuklaa-karpalofudget

150 g valkosuklaata
100 g kuivattuja karpaloita
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
50 g voita
3 rkl aprikoosihilloa (alkuperäisessä ohjeessa oli tyrnihilloa)

1. Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa.

2. Lisää seokseen hunaja ja voi.

3. Anna seoksen kiehua kuplien, kunnes lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Ota kattila liedeltä ja odota, kunnes kiehuminen lakkaa.

4. Lisää seokseen rouhittu valkosuklaa ja hillo.

5. Vatkaa seosta pari minuuttia, loppuvaiheessa lisää karpalot.

6. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18 x 18 cm) ja anna jähmettyä yön yli. Tarjoile esimerkiksi jäätelön kanssa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti