keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Neljän kulinaristin ruokamatka RoomaanEläköön Rooma!

Sain viettää mahtavan pidennetyn viikonlopun Roomassa aviomieheni ja hyvien ystävien seurassa. Kaikkien nähtävyyksien ja tunnelmoinnin lomassa saimme nauttia erinomaisesta italialaisesta ruoasta. Se olikin kenties yksi syy, miksi matkakohteeksi valikoitui Italia - matkassa oli nimittäin neljä kulinaristia ja suuri osa matka-ajasta menikin ravintoloiden etsimiseen. :) Osaksi tämä tosin johtui siitä, että yhdellä meistä on keliakia, ja ravintolat oli katsottu valmiiksi, jotta kaikki saisivat syödäkseen. Italialaisille täytyy kyllä antaa pisteet keliakian huomioimisesta, sillä toisinaan tuntui, että siellä ollaan jopa tietoisempia keliakiasta kuin suomalaisissa ravintoloissa! Keliakia ei siis Roomassa tuottanut sen suurempia hankaluuksia. Seuraavissa muutamia otteita viikonlopun syömisistämme:

Lentokoneessa söin espanjalaisia tapaksia. Mustikkamehu kuului hintaan. :) 

Torstai-ilta - Löysimme Il Viaggio -nimisen ravintolan, jossa tarjottiin myös gluteenitonta pastaa, leipää jne. Oma annokseni ei ollut gluteeniton. Täällä söin lohiravioleita tomaattikastikkeessa. 

Jälkiruoaksi "fudge-cake" eli paikallinen mutakakku suoraan uunista!

Aamupala tuotiin meille suoraan huoneeseen. Hotellin henkilökunta oli ystävällistä. :) Aamupala oli tyypillinen etelä-eurooppalainen eli vaaleaa leipää, nutellaa, marmeladia yms. Puuroa tuli ikävä. :)

Roomassa pitää tietenkin syödä pitsaa! Ystäväni S:n kanssa jaoimme joka pitsapaikassa pitsat puoliksi ja saimme maisteltua eri makuja. :) Valitettavasti tämä pitsapaikkavalinta ei ollut kovin onnistunut. Pitsassa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta ei se ihan aitoa, ohutta italialaista ollut. :) 
Joskus edullinen voi olla parasta! Löysimme tiemme paikalliseen spagetteriaan, jossa ei muita turisteja näkynyt. Pasta-valikoima oli valtavan suuri, mutta päädyin kuitenkin perinteisen bolognesen maistamaan. Aivan tajuttoman hyvää! Spaghetti al dente vaan toimii! :) Mikä parasta, täällä ei pyydetty palvelumaksua ollenkaan, tippiä toki annettiin. Monessa roomalaisessa ravintolassa laskutetaan nimittäin erikseen palvelumaksu. Neljältä ruokailijalta pastat ja kokikset maksoivat yhteensä vain 44 euroa.

Ei ole italaisen jäätelön voittanutta jäätelöä! Tunnustettakoon, että söimme to-su välisenä aikana viisi jäätelöannosta! :D Annoksissa oli tosin suuriakin vaihteluja. Tämä annos oli ehdottomasti paras. Vatikaanissa syöty suklaa-kirsikka-mansikka-jäätelö, ai että!
Viimeinen ilta Roomassa! Söimme kolmen lajin illalliset. Tässä aitoa italialaista antipastia. Italialaista mozzarellaa ei kyllä voita mikään suomalainen versio!

Italialainen tiramisu. Hyvää! Tosin kahvin ystävät osaisivat varmasti arvostaa vielä enemmän, itse kun en kahvista niin välitä. :)

Matkan viimeisenä päivänä kävimme jälleen pitsalla. Täältä sai myös gluteenitonta pitsaa, mikä oli mahtavaa! Ja täältä saimme myös ne aidot ohuet italialaiset pitsapohjat. Ai ai ai!Kyllä jäi iso ikävä ja uusi matkakuume! Seuraavaa matkaa vaan säästämään! :D

Millaisia kokemuksia teillä on italialaisesta ruoasta?

4 kommenttia:

  1. Näihin kuviin ei voi olla palaamatta uudestaan! :)

    - http://somethingvaluable1.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Ei olisi voinut paremmin kuvailla meidän ruokamatkaa Italiaan! <3 T: S

    VastaaPoista