Hyvää maanantaita!
Tämä leipomus valmistui jo viikko sitten. Valmistin sen ja yllä näkyvän tomaatti-mozzarrellapiirakan yhteen seurakunnan tilaisuuteen, kun pidimme nyyttäreitä.
Mustikat ja marjat ylipäänsä ovat meillä jatkuvassa käytössä. Oli kiva löytää tällainen hieman erilainen mustikkapiirakan ohje! Tässä siis minttuista mustikka-juustotorttua, jonka ohje on alunperin Pirkka-lehdestä.
Minttuinen mustikka-juustotorttu
Pohja
1 pkt Fazer Marianne täytekeksejä
75 g voita
Täyte
2 dl virpikermaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle
8 dl mustikoita
3/4 dl sokeria
1½ rkl perunajauhoja
1. Valmista ensin päälle tuleva kiisseli. Kuumenna jäisiä marjoja, kunnes niistä alkaa neste erottua. Lisää keskenään sekoitetut sokerit ja perunajauhot. Keitä sekoittaen, kunnes pulpahtaa. Jäähdytä hyvin.
2. Valmista pohja hienontamalla keksit ja sekoittamalla ne rasvan kanssa. Painele taikina n. 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Nosta vuoka kylmään.
3. Vaahdota kerma. Sekoita kerma tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Levitä keksipohjan päälle. Lusikoi jäähtynyt kiisseli päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa (itse odotin ihan seuraavaan päivään).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti