tiistai 12. maaliskuuta 2013

Pizzakkaa, olkaa hyvät!


Heippa, rakkaat lukijat!

On ensimmäisen kunnon päivityksen aika. :)

Viime viikonloppuna olin vanhemmillani kyläilemässä ja kun ilmoitin haluni leipoa jotain sain seuraavat kriteerit: suolainen kinkkupiirakka. Itse olen sellainen, että kaikkein eniten  tykkään tehdä aina kaikkea uutta ja niinpä nytkin halusin jotain vähän erilaisempaa tehdä. Tämän ohjeen löysin ihanasta Kinuskikissa-blogista, joka on kyllä itseni ja varmasti monen muun jauhopeukalon supersuosikki.




Kinkku-ananaspizzakka (Kinuskikissa)

Taikina:
3 dl rasvatonta maitoa
½ pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1 ½ dl kauraleseitä
6 dl vehnäjauhoja


Täyte:
1 sipuli
150 g savukinkkua
150 g yrtti-pippurituorejuustoa (käytin itse Valio Viola Kolme Pippuria -tuorejuustoa)
70 g ananaspaloja
3 dl (n. 100 g) emmental-juustoraastetta


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet ja vehnäjauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten kädellä vaivaten. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.


Piparminttuisen arvio 

** = 8½

Todella herkullinen, peruspiirakka/pizza = pizzakka! Erityisesti pidin pippurituorejuustosta pohjalla - antoi mukavan säväyksen makuun. :) Omasta mielestäni ehkä enemmän pizzamainen kuin piirakkamainen. Taikina oli hyvänoloista ja melko nopea tehdäkin. :) Suosittelen tätä! Kiitos jälleen Kinuskikissalle - et koskaan petä. ;)

Halauksin,

H


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti