tiistai 12. maaliskuuta 2013

Bolognalainen jauhelihakastike

Olen suuri tomaatin ja tomaattikastikkeiden ystävä, mutta nyt päätin rikkoa rajoja ja tehdä pastakastikkeen ilman tomaattia! Tunnollisena opiskelijana en tietenkään heitä mitään jääkaapin sisältöä roskiin - niinpä kastikkeeseen päätyi yhtä jos toista muutakin kuin ohjeessa käskettiin laittaa. ;) Herkkusienet olivat tietenkin omialtaan tähän ja kun pakkasesta löytyi kasvissuikaleita, niin laitettiin sitten niitä porkkanan sijaan! Ihan hyvä päästä ruokakätköistä eroon ennen muuttoa. :)

Tällainen ohje pääsi testiin:

Bolognalainen jauhelihakastike
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1 iso porkkana
(100 g herkkusieniä)
300 g jauhelihaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
½ lihaliemikuutio
1 rkl tomaattisosetta
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
½ tl timjamia
½ tl basilikaa

1. Hauduta kasviksia öljytilkassa, lisää liha.
2. Ripottele päälle jauhot ja muut aineet.
3. Anna kypsyä 5-10 min.

 






Tarjosin pastan kanssa Tagliatelle-pastaa. Kertokaa joku viisaampi, miksi Tagliatelle maistuu minun makuuni paremmalta kuin perusspaghetti tai makaroni, vaikka kaiketi samaa makaronia se on? :D Muodolla on väliä siis! 







Piparminttuisen arvio

* = 7½

Täytyy sanoa, että vaikka ohje olikin ihan perushyvä, olen edelleen enemmän tomaattipohjaisten pastakastikkeiden ystävä. Tässä kuitenkin oiva ohje, jos kylään tulee tomaattikammoisia vieraita. :p Herkkusienet olivat ehdoton lisä tähän! 

Voi hitsi, nyt vasta muistin, että jääkaapista olisi löytynyt kermaakin, jonka olisi voinut tuohon käyttää. Olisi saattanut muuttaa arviota. ;)

Halauksin, H

2 kommenttia:

  1. Tagliatelle vaan tosiaan ON parempaa kuin spagetti tai minkätahansa muotoinen makaroni :o
    -emmi

    VastaaPoista